Pages

Saturday, May 18, 2013

jangan bersedih.

assalamualaikum...and hye to everybody..

ok.. macam biasa lah.. Miss Soraya kan... lepas bertahun bru nak update.. sorry...
maybe lepas MIss Soraya sambung belajar baru lah Miss Soraya akan selalu update..
ok selepas 2 tahun  Miss Soraya tinggalkan blog ni.. macam macam yang berlaku dekat Miss Soraya.. dugaan yang teramat  memilukan dan menyedihkan.. so kali ni... post ni akan di tujukan kepada semua remaja di luar sana yang mungkin mempunyai situasi yang sama atau boleh di adaptasi kan dalam kehidupan mereka..

So first of all,, Miss Soraya nak cerita dulu apa dugaan yang Allah SWT berikan kepada Miss Soraya..
pada 19 January 2013..  ayahanda Miss Soraya telah kembali ke ramatullah... as you know Im just 18 years old.. And im So close to my father.. or always been called as 'abah'..
pada masa kejadian Miss Soraya je yang tak tahu abah meninggal sebab  hari tu Miss Soraya memang banyak kerja... buat lesen lah.. then kena masuk kerja pukul 1 kat Parkson Berjaya Megamall, Kuantan..
Memang ramai yang bagi nasihat kat Miss Soraya kata "sudah2 lah ain, bawak bersabar.. tu dah  ditentukan"

 i feel like WTF... Miss Soraya bengang tu sebab pihak yang bercakap tu bkn nya ada pengalaman pun kehilangan ahli keluarga.. they dont know what i felt.. so dont give a shit... ( ok post ni x sesuai untuk budak2  sekolah rendah eyh... bnyak pulak aku dok mencarut..)

Miss Soraya memang down sangat.. sebab i really close to my father.. everything i do, all my activities all day.. i will tell him.. and he would never refuse to hear it.. eventhough dia mngantuk ke apa ke... thats my abah.. yang memahami aku kawan-kawan dan mak sedara aku lah... they just said " be tough girl.. if  he is here.. he never want to see you cry like this.." that make possible.. ayat yang mudah.. tp mendalam...

 one of my best friend also my boyfriend said " ainna  i have been through your situation  a year before.. im just 16.. but i still dont know how to make you feel better... because i know what you feel... its  okay.. just cried how long you want if that make you feel better.. if you want to punch something.. just punch me.. im willingly be your punching bag.. ( haha.. dalam hati aku  klakar betol mamat ni..)

tapi sampai sekarang aku rindu kan dia.. lepas Ms. Soraya dapat result SPM. Ms Soraya rasa lagi sedih... sebab  Ms Soraya dapat result yang mmg arwah nak...  tp tak guna jugak kita nak bersedih lama-lama... tak jadi apa-apa... sebelum arwah meninggal... arwah selalu pesan "adik.. ingat belajar rajin-rajin.. adik je lah harapan abah.. pastikan adik belajar sampai luar negara.." setiap kali habis ayat tu mesti arwah abah akan cium di dahi aku... aku sayng dia... tapi Allah tarik dia dari aku sebab Allah lebih menyayangi dia daripada aku..

jadi, bagi u allss semua yang ada experience macam Ms. Soraya ni.. bersabarlah.. ini akan mengajar kita lebih dewasa.. macam Ms. Soraya.. dah la anak bongsu.. tak pandai nak buat apa2.. semua arwah abah yang tolong.. tapi bila dia dah xda.. macam2 yang Miss Soraya boleh buat.. thanks to him...

apa-apa pun kita kena ingat apa-apa yang Allah tentukan pasti ada hikmahnya..  ayat itu yang buat Ms. Soraya  boleh teruskan hidup.. dan sentiasa mengingatinya... sekarang hanya doa sahaja yang menjadi utusan
menunjukkan Ms Soraya rindu pada dia....

ADIK SAYANG ABAH!


1 comment:

  1. ainna , seriously aen ta tau langsung pasal abah ainna meninggal . waktu tu aen balik dari kuantan then nampak orang ramai at kubur sepat . aen nampak abang izi then aen terus call ainna . tapi ainna ta angkat . pe pon salam takziah ainna . jangan sedih-2 tau . aen sayang awak !

    ReplyDelete

 
Images by Freepik