Pages

Monday, May 20, 2013

Dilema Percintaan..

ASSALAMUALAIKUM. .. and hye to everybody!!

HUmmm..ok.. Kali ni tajuk post ni mmg menarik sgt.. sebab alam percintaan mmg kebanyakannya sudah di alami oleh semua pihak..terutama sekali pelajar sekolah.. biar  Miss Soraya berterus terang je la.. Miss dapat idea nak tulis post ni sebab tadi kwan Miss tibe2 je datang masa Miss tengah kerja.. dia pergi buat luahan perasaan pulak dah... xper lah kwn2 punya pasal..

Al kisahnya mcm ni.. kawan Miss ni baru je clash dgn awek dia dan dia dah tak rasa nak bercinta dah dan xnak berkahwin.. ok pd pendapat Miss Soraya jangan lah macam ni... kepada korg2 yang ada case yang sama macam dia ni.. x payahlah nak jadi mcm ni.. bro bunga bkn sekutum..

Tp Miss.. bunga yang tu jer saya sayang... haih... tu lah dilema nya... dont worry Miss Soraya boleh bantu..
Ada

Ada satu jer jln penyelesaian nya...
STOP BEING USELESS AND PATHETIC! !
budak tu dah xnak kat hang... buat ape ko sibuk2 nak kejar dia... "mmm...tapi saya sayang sgt2 dkt dia.." (adess.. ayat mati pulak)

Mcm ni.. Miss tahu korg betul2 sayang kat dia.. tapi korg kena ingt setiap benda yang Allah dah tetapkan mesti ada sebab nya.. setiap kali Allah tarik org yang Miss Soraya sayang.. Miss selalu ckp yang dia nak bg org yang lebih baik untk aku... kalau korg terus fikir positive mcm ni... insyaallah. . Xde ape2 yang boleh bg korg frust menonggeng sangat2..

Mmg la kita tahu yang xboleh hilangkan kesedihan tu dlm 1 hari.. jadi  xpayah hilangkan kesedihan tu.. tapi tukarkan kesedihan tu menjadi happy.. mcm mne???

Senang jer... masa ni lah korg boleh tahu kawan korang tu betul2 kwn ker atau sekadar sahabat...  korg pergi have fun.. and enjoy.. x payah cerita masalah kau dekat semua org.. cukup kau luahkan dekat tikar sembahyang msti lagi tenang.. kalau x boleh tahan jugak.. cerita dekat kwn yang kau percaya jer..

Bila sedih.. jgn tunjuk depan org ataupun depan si Dia sebab kita kena tunjuk yang kita happy yang kita boleh hidup tanpa dia... cukup lah keluarga dan Allah peneman hidup kita...


INgat tu.... jgn akibat terlampau kecewa boleh buat kita terkeluar dari landasan iman.. akibat kita terlalu gembira boleh menyebabkan kita terkeluar dari landasan agama.. semuanya yang kita buat mestilah berpada-pada......

Baiklah.. tu saja yang Miss nak kongsikan..

 Wasalam~

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik