Pages

Wednesday, December 7, 2011

dunia yg penuh cabaran

hyep! anyonghaseyo~
uwkeyh...post ary ini menceritekan ttg isu "dunia yang penuh cabaran".. post kali ini Miss Soraya akn berfalsafah sikit yer~ CHECK IT OUT!!

Hidup di era globalisasi ini pasti mempunyai banyak cabaran. Pernahkah kita berfikir sejenak apa yang akan terjadi sekiranya kita hidup di dalam dunia tanpa cabaran? Cabaran sebenarnya menjadikan hidup kita menjadi lebih matang. Sekiranya kita hidup tanpa cabaran sudah pasti kita akan hidup di dalam kehidupan yang terumbang-ambing. Hal ini kerana kita tidak akan menghargai kehidupan seharian kita kerana setiap hari kita akan berada di dalam keadaan yang senang-lenang.

Kesilapan dan kesalahan juga akan mejadikan kita seorang yang lebih berhati-hati ketika membuat keputusan. Kita juga dinasihat untuk belajar dari kesalahan diri kita sndiri. Mengikut kata ahli falsafah "pengajar yang terbaik adalah kesilapan diri sendiri". Jadi, janganlah kita merungut sekiranya kita diuji dengan sedikit cabaran di dalam kehidupan seharian kita. Dunia kita merupakan dunia yang penuh dengan misteri. Jadi, sebagai penghuninya kita perlulah meneroka setiap pelusuk dunia itu dan menggunakan sebaik mungkin kelebihan yang ada..
jadilah manusia yang berani menempuh segala cabaran kerana manusia yang berikut mampu membawa dunia kita kepada satu dunia yang lebih baik..

hehehe~ khas buat manusia-manusia yang suka merungut bila diuji sedikt dengan masalah! hehehe~( especially org2 cam Miss Soraya) sekurang-kurang nya kita boleh mengubah diri dengan penulisan ini untuk menjadi org yang berfikiran yang lebih positif!!

uwkeyh^^ anyong~ (renung2 kan dan selamat beramal)

love by: Miss Soraya~muach!

Tuesday, December 6, 2011

@ LAST!! wish come true!

hummmm!!! setelah setahun membiarkan blog ini senyap dan bersawang akhirnya!!
yg berbahgia Miss Soraya kite ni update gak dyer punyer blog....eventhough da nak abez tahun dah..hehe..so xder pape la sgt an...sepanjang tahun belajar di 4 Science biasa lah... tak mungkin penghuni- penghuni 2 tak kene sakat nan Miss Soraya and Cik Lala kite..hihihihi
uwkeyh.. lau kite da tinggalkan blog ni 4 one year..kita kne labuat come back yg the bomb!
s0! best thing of this year is..... my wish came true!! weeeeehaaaaa!!

hehehe org dapat bercuti 4 days!! @ South Korea..( xsia2 la aQ merapu ckp korea ary2)
hehehehe....

kat sne mmg bez sejuk!! sbb bru jer masuk musim winter..jadi, here we come our tour guide!!
hihihi...na ckp puwn ssh.. jd tgk gambo jer la yer...








lepas kita dah penat!! kite tido..hehhe...ni la antare nyer gambo2 nyer...na upload bnyk2 da x larat na tggu... so lau spe2 nak tengok gamba2 tu...leyh la bukak facebook Miss Soraya yer....kepada yang x add lagi sile lah add dahulu...then bukak laa..album sye yer...hihihiihi^^
anyong~sayang kamu~
 
Images by Freepik