Pages

Wednesday, December 7, 2011

dunia yg penuh cabaran

hyep! anyonghaseyo~
uwkeyh...post ary ini menceritekan ttg isu "dunia yang penuh cabaran".. post kali ini Miss Soraya akn berfalsafah sikit yer~ CHECK IT OUT!!

Hidup di era globalisasi ini pasti mempunyai banyak cabaran. Pernahkah kita berfikir sejenak apa yang akan terjadi sekiranya kita hidup di dalam dunia tanpa cabaran? Cabaran sebenarnya menjadikan hidup kita menjadi lebih matang. Sekiranya kita hidup tanpa cabaran sudah pasti kita akan hidup di dalam kehidupan yang terumbang-ambing. Hal ini kerana kita tidak akan menghargai kehidupan seharian kita kerana setiap hari kita akan berada di dalam keadaan yang senang-lenang.

Kesilapan dan kesalahan juga akan mejadikan kita seorang yang lebih berhati-hati ketika membuat keputusan. Kita juga dinasihat untuk belajar dari kesalahan diri kita sndiri. Mengikut kata ahli falsafah "pengajar yang terbaik adalah kesilapan diri sendiri". Jadi, janganlah kita merungut sekiranya kita diuji dengan sedikit cabaran di dalam kehidupan seharian kita. Dunia kita merupakan dunia yang penuh dengan misteri. Jadi, sebagai penghuninya kita perlulah meneroka setiap pelusuk dunia itu dan menggunakan sebaik mungkin kelebihan yang ada..
jadilah manusia yang berani menempuh segala cabaran kerana manusia yang berikut mampu membawa dunia kita kepada satu dunia yang lebih baik..

hehehe~ khas buat manusia-manusia yang suka merungut bila diuji sedikt dengan masalah! hehehe~( especially org2 cam Miss Soraya) sekurang-kurang nya kita boleh mengubah diri dengan penulisan ini untuk menjadi org yang berfikiran yang lebih positif!!

uwkeyh^^ anyong~ (renung2 kan dan selamat beramal)

love by: Miss Soraya~muach!

Tuesday, December 6, 2011

@ LAST!! wish come true!

hummmm!!! setelah setahun membiarkan blog ini senyap dan bersawang akhirnya!!
yg berbahgia Miss Soraya kite ni update gak dyer punyer blog....eventhough da nak abez tahun dah..hehe..so xder pape la sgt an...sepanjang tahun belajar di 4 Science biasa lah... tak mungkin penghuni- penghuni 2 tak kene sakat nan Miss Soraya and Cik Lala kite..hihihihi
uwkeyh.. lau kite da tinggalkan blog ni 4 one year..kita kne labuat come back yg the bomb!
s0! best thing of this year is..... my wish came true!! weeeeehaaaaa!!

hehehe org dapat bercuti 4 days!! @ South Korea..( xsia2 la aQ merapu ckp korea ary2)
hehehehe....

kat sne mmg bez sejuk!! sbb bru jer masuk musim winter..jadi, here we come our tour guide!!
hihihi...na ckp puwn ssh.. jd tgk gambo jer la yer...








lepas kita dah penat!! kite tido..hehhe...ni la antare nyer gambo2 nyer...na upload bnyk2 da x larat na tggu... so lau spe2 nak tengok gamba2 tu...leyh la bukak facebook Miss Soraya yer....kepada yang x add lagi sile lah add dahulu...then bukak laa..album sye yer...hihihiihi^^
anyong~sayang kamu~

Thursday, February 10, 2011

rungutan yg SUPERBB!!!

anyonghaseyo~
waa...Miss Soraya kembali dgn rungutan yg
menarik lagi...hihihi
huhuhu igtkan msok form 4 ni dapat la rehat2 ekit uper-upernyer...
hhuhuhuhuhu...semakin letih...semua nyer bende baru...
Miss Soraya kne study gila2 punyer!! next week..
da la ader february test..huhuhuh pray for me...
tapi x per Miss Soraya akN cuba wat yg terbaik dr ladang..haha(p0y0)
skrg ni Miss Soraya tgh wat 2 project..hahaha nnt jgn terkezzut
plak klu Miss Soraya tunjuk my new style..keh.. keh...
mcm biase laa..sumer dak form 4 pown da mengalami benda ni...
actually Miss Soraya ader la dilemma ekit..(ceyh muntah jer dgr)
Miss Soraya x tao la na pinda skolah ker x nak..bleyh ker survive
kat hostel nanti..hmmmm??? enth la tapi bak kata org tua-tua
blom cube blom ta0 kan??hahaha(cm ner laaa B.M aQ leyh dpt A's ni)
hmmm...tapi Miss Soraya skrg mmg busy gilakk...kalah ta0 P.M...
smpi badn p0wn rse letih la sesangat...huhuhuhu
keyh la.. setelah merungut slame 3 jam ni...huhuhu da lega ekit...
i just can say sumthin'..i will strive my self until the end of this SPM
so... pleassseee...pray 4 me.... orite!!! anyong~!!! bye~
see u in next p0se..
(*wondering* ta0n bile pulak bdak ni na update blog dyer...bersawang la nmpknyer??) haha:P

Saturday, January 22, 2011

RESULT PMR KUU!! AND NEW YEAR!

anyonghaseyo!!
waaa...lma x update ni...smpi result kuar p0wn x smpat na bgta0...
hmmm bln 12 ta0n lepas Miss Soraya suda dapat result meyh..mmmm??
brape eyh??alhamdulillah~ dapat 7a 1b..hmmm...na ta0 b aper..
huhuhuhuhu agme...sodeyh btol n for my bff Lala Hisamudin dye dpat sme jgak 7a 1b... subjek yg dye b p0wn sme ngn Miss Soraya jugak..jd sme2 la kitorg frustrated smpi menonggeng berguling2...(haha..pdhl melompat cam ank kera sbb hppy sgt)
2 la...rmi yg x caya sbb Miss Soraya dpt result tu...sbb diorg cakap Miss Soraya ni mmg kuat main sgt2 dlam kelaz...tp na wat cam mner..allah da bg rzki kat kita...alhamdulillah~so sekarang 2011 HERE WE COME!! na ckp happy new year p0wn da lewat...so biar jer la.. tp sbnar nyer Miss Soraya sedih skrg ni...sbb Miss Soraya x dapat tawaran ke mana-mana p0wn..T___T(sobs3,,)..kadang2 Miss Soraya rse penat jer blajar2 rjin2...(rajin ker??hehehe)..tp nseb bek la ader la sorg bdak ni ckp kat Miss Soraya yg "mungkin rzki ko di SMK SG SOI ni kowt...bkn di skolah lain"...
jd ape2 p0wn kita tawakaltuallah jer la..
semoga kita sentiasa mndapat yg terbaik...amin...
k la Miss Soraya mahu tido suda...bubbyer...annyong~
 
Images by Freepik