Pages

Wednesday, December 15, 2010

aQ dE' PENANG!!!

anyonghaseyo~ waaaa...suda cuti meyh..
bile sudah cuiti mksod nyer suda xder story meyh..ish3~
Miss Soraya ni x abez2 nan story dye...adesss~
jadi di ssb kn Miss Soraya xma0 blog ni bersawang..Miss Soraya ma0 kongsi pengalaman
"Miss Soraya di Penang".. Miss Soraya merupakan seorang yg paling minat sejarah.. jd sepanjang Miss Soraya di Penang..Miss Soraya sempat berkunjung dekat tempat2 yg bersejarah la...
jd kepada adik2 yg bkl menaiki ke tingkatan 2 boleh la pay attention...hihihihi (ader gye cg sejarah..LOL).. so tempat pertama yg Miss Soraya pergi adalah pantai Batu Feringghi..

hmmm.. jd ini lah pantai Batu Feringghi..pantai ni sememangnya cantik...pantai ni jugak mmg bersih giler...smpi Miss Soraya rse mcm na mndi jer kat situ..tp time tuh x boleyh sbb Miss Soraya x bwk bju spare...huhuhuhu(pdn mke)...adesss~jd aper yg boleyh Miss Soraya buwat time tuh juz men snap2 pict jer..tp xper sbb scenery kat situ mmg cantik...so sume gmbr Miss Soraya bila print out mmg cantik giler laa..(perasan xsudah2)hahahaha... yg bez nyer bila kita duduk kat pantai tuh kita boleyh nmpak Seberang Perai ta0..klu sesapa yg ade kat situ msti mengagumi bnde yg sme.. "wa...cantik nyer ciptaan tuhan"..

seterusnya,Miss Soraya p0wn meneruskan perjalanan meneroka sejarah yang berlaku di Penang.. tempat tersebut bernama "Fort Cornwallist"..tempat ni sememgnya bez bg sesiape yg sukakan sejarah yg berada di dalam silibus form 2...sbb sumua gambar/bukti sejarah ttg Francis Light sume nye berada di dalam kubu ni...kita siap boleyh tgk secara live lagi aww..harga msok dlm kubu ni mmg sgt murah dan berpatutan... hanya RM3 shja..waw~hanya dgn RM3 kita dapat tahu hmpir suma sejarah Penang..tuh yg bez tuh...

so~ msok2 jer
Fort Cornwallis kita akn nmpk patung Francis Light terpacak kat dpn ni..hihihihihi..
jadi, aper lagi Miss Soraya p0wn x lepaskn peluang 4 berp0sing nan patung tuh..hihihi.. yer la mesti la Miss Soraya excited kan cuz slame ni tgk Francis Light kat buku teks jer..tp ary tuh dpn2 mte!!(eventhough patung je kan..hihi)sebenarnyer Miss Soraya teringin na pki topi nan pegang senapang tuh..nseb baik xder costume dye..klu x mmg cari fitting room jap na tka bju...adess~
di sbbkn costume Miss Soraya xder Miss Soraya p0wn pggil la abg/pkcik(xta0 umo dyer baper??)berp0sing skali...wa~ bngge abg tuh..hihihihi..


uwkeyh~ jadi dkt kubu ni jga ader beberapa seksyen la kita kne msok..mcm dlm pict ni,Miss Soraya tgh msok seksyen peralatan dan brangn yg di gunakn oleh zaman diorg..dan di seksyen ni jga kita boleyh lihat surat perjanjian sebenar antra Sultan Muhammad Jiwa dan Francis Light..tulisan Francis light mmg cantik giler..berpusing2(biase la..tulis org lamo)

adess~ selenge btol muke ni...biase la bru msok penjara..hahahaha...klu nak ta0 bilik pameran kat ats 2 p0wn penjara jgak tp diorg dah tukar...dan tinggalkan 2 shje bilik penjara..agk menakut kan jgak la kan...sbb bilik kurungan org lme2...huhuhuhuhhuhuhu...btw itu pengalaman yg paling menarik..first time tuh msok penjara..ngeeee~

jd bnyk lagi sbnr nyer..klu na cte sume pgi esk p0wn x siap..jd kite tgk gmbr jer la yerkk>>>> anyong~
















Sunday, December 12, 2010

me.. buddyz..luv ya!!

anyonghaseyo~ waaa suda lme x update blog meyh...
biase la...cuti-cuti ni mne ader 'story' sgt.. jd blog ni p0wn lembab cm tuh juga laa..
hari ni p0wn bkn nyer na story aper2 p0wn cuma Miss Soraya mahu dedahkan
"perangai2 dan jga konspirasi jahat dalam kelazz Miss Soraya" adesss~
p0yo ni..hmmm...jom kita mule kan dgn~~~~~~~~

waaaa!!!!! bdaQ ni dlu...budak ni nme dyer Ainna Soraya..hmm psal bdaQ ni..dyer ni nak kte gnz x jgak..lembut p0wn x jgk...adesss~tp yg pasti bdak ni mmg suke "befriends" dgn sume manusia... psal mengutok!!adesss~ no comment..klu org ktok dye dlu bru la dye ktok org tuh tnpa henti punyer..berbakol2 la bdak tuh dpt kutokan bdaQ ni..hmmm...bdaQ ni jgak mmg mnat giler Kp0p seangkatan la dgn Miss Soraya..hihihihihi..dyer ni mmg fans giler kat yong hwa,, CnBlue and Yongseo Couple..dgr kate bdaQ ni bnyk scandal ngn artis Kp0p..huhuhuhuhu...adesss~ dah2 next!!!


hmmm...ni plak nme dyer Lala Hisamudin..dye ni mmg superbb!!dye kan boleyh wat aper2 jer..mmg klu ader audition super hero dye mmg leyh dpt nyer la...dyer ni jgak BFF Miss Soraya.. kitorg mmg suke gdoh...hihihihihi.. klu na ta0 dye ni ader 1 penyakit aw..dye ske sgt picit pipi Miss Soraya smpi merah pastu gelak...hahaha..Miss Soraya rse klu xde dye.. mmg id0p Miss Soraya boring mmg tahap melampau ar...dye ni merupakan org yg paling bnyk ta0 psal secret2 Miss Soraya..lagi 1 dye mmg shanteQ.. klu jln sbelah dye.. sume daQ laki mesti ma0 ngorat nyer...klu sper na num phone dyer bleyh...tp 1 num phone=RM500..hahaha.. Lala pastu kita split duwet 2 dua org..keh keh..dah2 marah plak Cik Lala ni...NEXT~



hahahaha!!!!!!!ni nme dye haziQ tp Miss Soraya slalu pggl dye 0chibi a.k.a chibi.. dye ni mmg best and dye bleyh digelarkn MASTER OF DA KP0P.. ske sgt menyakat org..klu na ktok sper2 bleyh la pggil dye team up..tp dye baik ar... dye ni ske dress up macho2..mke dye p0wn enchem jgak an...(chibi jgn perasan keyh)..dye ni org yg paling setia menemani mlm2 Miss Soraya...adesss~ ayt pujangga giler.. bluueekk=P klu mlm2 Miss Soraya borink..Miss Soraya p0wn ajk ar dye men webcam..bersama2 dgn ro.. masalah nyer..Siapakah RO?? jom kita check it out..


haaaa...ni la MR.Ro..or Rofadzly Rosni.. ro ni actually sweet org nyer..budi bhse dye mmg tggi..mmg sejuk la prot maQ dye mengandungkan dyer..tapi kekadang ade gak mse dyer jd sawan..hihihihihihi..dye mmg baik..and dye jgak org yg pling bnyk gosip antranye ngn Dayah..(jgn mra ro ske2 jer..) hihihihihi...sbnr nyer diorg xder pape p0wn..juz ske sakat diorg sbb ro ni mmg bek..ske btol sakat dye..hihihi comell..adesss~ bngge plak mamat ni nnt..ape2 p0wn dye ni mmg pndi menyesuaikan diri walaup0wn Miss S0raya bru knl dyer ta0n ni..ape2 p0wnn g00d job bro!!


adesss~ ni plak nme dyer nurina fadhilah..nickname bdaQ ni slalu bertuka2..kdg2 eyna la..nurin la..hape la..adess~ bdaQ ni kreatif org nyer tp dlm hal2 yg berkaitan dgn snap2 pict je la..mcm2 cara snap pict and pose yg pelik bdaQ ni bg...Miss Soraya pnah tnye dye.. ko x der cite2 na jd photographer ker cuz walaup0wn cara dye snap pict uw pelik2 tp bila print out giler..mmg superbb.. alasan yg dye bg..msalah nyer aQ ske snap pict aQ jer..pict org aQ x ske sgt.. adess~ pelik2 bdaQ2 klaz Miss Soraya ni...ngeee~


hihihihihi...ni adalah org yg paling berpengaruh dlm kump GPS(geng p0y0 sedunia)...nme dye eyda..dye sgt happy go lucky..org yg paling ske bg chocolate kat Miss Soraya..ngeee~ dye jga org yg paling popular dgn gosip "Abg Fererro"hihihihihi...sebelah kiri dye tuh nme dyer fatin..dye mmg baik..lemah lembut..mmg ciri2 yg paling diigini oleh sume mak2 mentua di dunia..hahaha..pastu yg bertudung coklat 2 mirah my czen luv her..kami suke sma adik sppu kami nme a'an..(bkn a'an family yg kt FB tuh ta0..hihihihi)


hihihihi...ni plak org kuat kump GPS ni... kita mle dr kiri...yg mle2 skali tuh nme dye Ain' Najihah..dye ni mmg ske Kp0p and paling fanatik dgn Minho 0ppa Shinee dyer tuh...yg kdua tuh plak Nani Ezudin..dyer ni mmg famous dlm klaz kitorg psl kecomelan dyer ni...yg ketiga tuh Aisyah..dye ni plak lain dr yg lain org len sumer minat artis la bju la aper la..tp dyer ni minat dkt sumer bnde yg berwarne pink..smpi mra kat Miss Soraya sbb blog ni wrne pink..adess~hihi.. yg akhir tu..Mira Syahida..dye ni mmg layak jd akk..cuz dye ni mmg seorg yg caring!!! yg penting diorg sumer ni mmg gmpk n best!!!


haahhh!!!!!!!ni harith hazwan..dye ni mmg otaQ pndi gler..klu math serah je kat dyer..dye leyh jwap bkk mate jer..yer la klu ttop mte cmner na jwap xnmpk kan..hihihihihi.. walaup0wn mke dye cm tuh jer..dye ni punyer la bnyk awexx..yer la org market la kte kan..tiap kali Miss Soraya jmpe dyer ader jer awexx yg dye tnjok kat Miss Soraya..dye ni org yg slalu Miss Soraya mintak pendapat cuz dye ni sorg jer dak laki yg open minded nan Miss Soraya..bnyk jgak ar rahsia Miss Soraya yg x disengaje kan dye ta0..tp dye bek x bgta0 org..aper2 p0wn dye mmg baik lah!!!walaup0wn kekadang gatal dye tuh dtg tnpe diundang..adesss~hihihiihihi


hmmm..ni plak iQbal aQid...dye mmg org yg paling suke ktok Miss Soraya..hahaha..tp dye ni la pengeluar ayt2 yg bru serta x bergune..hihihihi walaup0wn dye ni ske sketkan aty Miss Soraya dye ni bnyk la jge nshat kan Miss Soraya..tp kan dye ni ske nsehat kan Miss Soraya dgn care mrah2 ta0..humphh..tp klu dye x dtg 1 hari p0wn borink jgak cuz xde spe ma0 gdoh nan Miss Soraya..
hahahaha..jgn puji lebeyh2 perasan plak bear ni..hihihihihi...(ape2 p0wn mlz da bet nan ka0..tkot aQ...ko sroh wat mnde yg ssh2)nada sore yg meratapi kekalahan...adesss~


adesss~ ni adalah MS-14..hape mende ni Miss Soraya p0wn x ta0..tp yg penting diorg mmg the best!!!diorg ni ske bg nasehat kat Miss Soraya..diorg klu xknl btol2 korg mesti ckp mlot diorg ni kejam thp melampau la.. aper la.. tp sbenarnyer x...actually hmpir sumer dak laki klaz Miss Soraya adalah MS-14..termasuk la yg kat atas td tuh..jd kpd para gurlzzzz..yg mahu mengenali mereka... email jer kat Miss Soraya..eyh lpe plak ma0 knlkn diorg...dr kiri tu yo..nazirul..rahmad..myrol loQman and zahir abg Ray KATANG!!hihihihihi


Lastly..pelik cmner korg or jht mne korg ni.. korg still frenz Miss Soraya yg pling
Miss Soraya chayunk!!! MS-14+GPS=aQ syg korg gilakk!!! sarangheayo!!!
luv u...anyong~
 
Images by Freepik